Blog post

Recept | Glutenvrije vanillemuffins met Aalbessen

23 augustus 2017

Al een tijdje ben ik op zoek naar lekkere tussendoortjes die passen bij mijn nieuwe levensstijl. Ik heb altijd graag gebakken en glutenvrij bakken heb ik ook altijd leuk gevonden. Alleen zit er altijd zoveel calorieën in een zelfgemaakte baksel. Toch probeerde ik het weer en rekende van tevoren het recept al uit. Het lukte perfect en vandaag deel ik met jullie sinds lange tijd weer een recept. Dit keer het recept van een vanille muffin met aalbessen!

Ik maakte dit recept afgelopen weekend. Het recept is voor 6 muffins. Heb je liever een bakblik van 12 muffins? Verdubbel dan de ingrediënten!

Ingrediënten:

  • 55 gram glutenvrije bloem
  • 50 gram kristalsuiker
  • 33 gram roomboter of margarine
  • 33 gram halfvolle melk
  • 1 ei
  • 3 gram bakpoeder
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout

Extra benodigdheden

  • Mixer
  • Bakblik voor 6 muffins
  • Muffinvormpjes

Ik heb de biologische glutenvrije bloem van Lisa’s Choice gebruikt voor het bakken van de muffins. De mix van Schär Kuche & Kekse (Mix C) is ook geschikt om te gebruiken. In principe kun je voor dit recept een natuurlijk glutenvrije bloem/bakmix kunnen gebruiken.

Bereiding Glutenvrije Vanillemuffins met aalbessen

Stap 1: Mix de boter samen met de suiker.

Stap 2: Zeef de bloem en de bakpoeder en roer dit losjes door elkaar

Stap 3: Voeg het ei, de melk en het snufje zout toe aan het beslag

Stap 4: Mix alle ingrediënten door elkaar en voeg nog wat vanille extract toe.

Stap 5: Was een handje aalbessen en pluk deze van de takjes.

Stap 6: Voeg wat aalbessen toe aan het beslag en roer deze losjes er door heen

Stap 7: Verdeel het beslag over de cakevormpjes

Stap 8: Plaats op ieder cakeje ongeveer drie besjes als garnering voordat deze de oven in gaan.

Stap 9: Bak de cakejes in ongeveer 20-22 minuten gaar in de oven op 180°C

Stap 10: Haal de cakejes uit de oven en controleer met een satéprikker of deze gaar zijn. Laat ze afkoelen en smullen maar!

Je kunt de muffins natuurlijk serveren voor gasten, maar ik heb er voor gekozen om ze in te vriezen en als tussendoortje te eten. Ik heb uitgerekend hoeveel kcal er in een muffin zit en je kunt ze goed als tussendoortje eten. In één muffin zit gemiddeld 110 kcal met de producten die ik heb gebruikt.

Wat vind jij lekker fruit in baksels?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Vorige Volgende
%d bloggers liken dit: