Studie | Voornemens in het nieuwe studiejaar, of niet

10 september 2017

Het nieuwe studiejaar is van start gegaan. De meeste proberen het nieuwe jaar positief in te gaan en gaan vol goede moed in op de nieuwe studiestof. Ik ook, maar ik probeer het dit jaar toch iets serieuzer aan te pakken. Het afgelopen jaar was ik vaak gestrest en leed mijn blog, vrienden en mijn andere verantwoordelijkheden eronder. Daarom heb ik vandaag een blog geschreven met mijn voornemen van het nieuwe studiejaar, maar of ze uit gaan komen? Dat weet ik niet.

In feite zijn dit niet hele bijzondere voornemens. Zoals alle voornemens nodig hebben moet het te lukken zijn met een klein beetje discipline. Mijn eerste collegeweek is nu echt achter de rug, ik heb weinig college-uren, maar wel een hoop zelfstudie.

Plannen

Het afgelopen jaar deed ik maar wat. Het resultaat was zeker niet slecht, maar door het gebrek aan plannen kwam ik soms nog wel eens in de knel met mijn andere bezigheden. Mijn blog werd verwaarloosd, maar ook mijn vrienden en andere verantwoordelijkheden. Als ik beter plan kan ik veel meer uit mijn studie halen en blijf ik bij met de stof. Daarom maak ik iedere dag nu lijstjes met de taken van die dag.

Vooruit werken

Iedere week probeer ik mijn samenvattingen en aantekeningen direct te verwerken. Zo blijft de stof lekker hangen en hoef ik op het laatste moment niet alle stof nog te verwerken in een samenvatting. Dit levert voor mij minder stress op met de voorbereidingen van het studeren van mijn tentamens.

Meer studeren

Door het plannen heb ik ook het voornemen om meer tijd in mijn studie te stoppen. Zodat de stof beter blijft hangen en ik nog betere cijfers kan halen. Ik vind mijn opleiding erg leuk, maar sommige stof is erg droog. Als ik aan het einde van een periode goede cijfers heb gehaald geeft mij dat altijd een goed gevoel, maar iets minder stress is gewenst. Daarom wil ik ook meer aandacht besteden aan het lezen en bestuderen van de stof, maar ook meer aandacht besteden aan nieuws uit de communicatiewereld.

Genieten

Daarnaast wil ik veel meer gaan genieten van mijn studenten tijd. Vorig jaar rende iedereen (incl. ikzelf) na de colleges altijd direct naar huis, ik wil nu wat meer in de stad blijven hangen. Eens wat drinken met klasgenoten, leren in een café etc. Minder binnen zitten in mijn eigen huis, maar meer naar buiten toe treden.

Wat zijn jouw voornemens in het nieuwe schooljaar/studiejaar/werkjaar?

 

 

2 Comments

 • Linda | travellersoftheworld

  15 september 2017 at 20:18

  Ik bedacht me elk studiejaar dat ik toch echt eerder moest beginnen met opdrachten en verslagen. Ik deed het nooit, elk verslag schreef ik in de nacht voor ik het moest inleveren. Een slechte gewoonte, maar ik bleef alles halen, dus het motiveerde niet om meer tijd in mijn studie te steken en eerder te beginnen. Alleen met mijn scriptie begon ik vroeg, die had ik twee weken te vroeg af, heerlijk! Inmiddels ben ik afgestudeerd. Ik hoop dat het lukt om je aan je voornemens te houden 🙂
  Linda | travellersoftheworld onlangs geplaatst…6 x waarom ik China zo’n geweldig land vind (en jij er nu heen moet!)My Profile

 • Veronique

  10 september 2017 at 08:32

  Succes met je studie! 😊

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Vorige Volgende
%d bloggers liken dit: