Small Talk | Levenslessen aan mijn 12 jarige ik

7 april 2017

Vandaag staat de tweede bloghop online. Een dag dat verschillende bloggers bloggen over hetzelfde onderwerp. Nu is vandaag een hele bijzondere dag. Vandaag trouwen namelijk met broer en schoonzus! Ontzettend spannend, want ik ben de getuige van mijn broer. De blog van vandaag gaat niet over trouwen. Tijdens de vorige bloghop keken we vooruit in de tijd, terwijl ik vandaag terug in de tijd ga kijken. Welke levenslessen wil ik graag delen met mijn 12 jarige ik of zoals ik beter kan zeggen, welk advies geef ik haar.

Wat ik vooral erg lastig vond toen ik een jaar of 12 jaar was om mij plek te vinden binnen de groep. Ik ben altijd een buitenbeentje geweest en in zekere zin een beetje apart, al zeg ik het zelf. Nu had ik op mijn 12de levensjaar al het een en ander meegemaakt. De tijd die erna volgde was niet indirect heftiger. Ondanks dat ik onzeker was, was ik niet gemakkelijk beïnvloedbaar en bleef ik altijd bij mij eigen. Iets wat ik vandaag de dag nog steeds doe. Op mijn 12 jaar veranderde ik van school. Ik ging van een minder leuke tijd naar het vmbo. Het eerste jaar van de middelbare school vond ik fantastisch en ik had ook veel vrienden en vriendinnen in het eerste jaar. Ik kreeg wat meer zelfvertrouwen en werd wel wat arrogant. Tenminste ik erkende en ontdekte mijn kwaliteiten en daardoor had ik ‘eigendunk’.

Er zijn een aantal dingen die ik graag tegen mijn 12 jarige ik wil vertellen. De periode op de middelbare school zal niet altijd leuk en fantastisch zijn. Je zal je veel vervelen en je voelt je vaak onbegrepen, omdat men niet geloofd dat je beter kunt. De weg naar je dromen zullen worden verpest, maar hierdoor zal je leren dat je diep van binnen grotere en sterkere dromen hebt. Die zullen uitkomen, zolang je er maar in gelooft. Zolang je maar zo dicht mogelijk bij je eigen persoonlijkheid blijft.

Daarnaast zul je veel neerslachtige periodes ervaren die onverklaarbaar zijn. Mensen in je omgeving herkennen dat je niet lekker in je vel zit en vele zullen je hierdoor ook afstoten. Je zult weten wie je echte vrienden zijn en die zullen tot op de dag van vandaag achter je blijven staan. De negativiteit verdwijnt na je diagnose op je 17e, ik zou je graag het advies geven om eerder naar de dokter te gaan.. Veel schade had voorkomen kunnen worden, maar Coeliakie had je sowieso gehad.

Volg je passie, volg je gevoel en doe nooit dingen waar je niet achter staat. Wees daarnaast niet zo’n ijskonijn en bouw je muren niet zo hoog. Niet iedereen is goed in het beklimmen van muren en muren van beton zijn moeilijk te breken. Wees opener en spontaner naar mensen, want die meid zit in je. Heel diep, ergens verscholen voor de buitenwereld.

Helaas kunnen we tijden niet terugkeren. Er zijn zoveel dingen gebeurt tussen mijn 12e levensjaar en je zal uitgroeien tot een sterke vrouw met een zwak hartje. Je bent omringt door lieve mensen die ontzettend veel om je geven. Je bent gelukkig en je zit eindelijk op je plek, op het hbo.

Hop naar de volgende blog:

Celine – The Beautyboulevard

Noortje – A Nory Story

Nicole – Beautyliefde

Kevin – Kevlinder

Maureen – Beautycreatures

Wat wil jij je 12 jarige zelf meegeven?

*Afbeelding is afkomstig van Pixabay

4 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Vorige Volgende
%d bloggers liken dit: