Recept | MonChoutaart met glutenvrije Oatiesbodem

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Voordat ik de diagnose Coeliakie kreeg was ik een chef in de keuken! Een echte bakster. Toen ik mijn diagnose Coeliakie kreeg moest ik opnieuw leren bakken en in het begin had ik daar maar weinig zin in.

Eén van mijn favoriete taarten is de Monchoutaart, vooral het oude glutenvolle recept van mijn moeder met een Bastogne bodem. Mijn moeder kwam met het idee om van de Glutenvrije Oaties van Verkade een monchoutaart te maken en dat is best wel goed gelukt! Ik deel het recept graag met mijn glutenvrije volgers!

Ingrediënten:

  • 125 gram Oaties
  • 75 gram roomboter
  • 100 gram MonChou of roomkaas naturel
  • 55 gram suiker
  • 125 ml slagroom
  • half zakje klopvast/ slagroom versteviger
  • 1 blikje aardbeien vlaaivulling

Hulpmiddelen:

  • Bakblik 20 cm Ø
  • Bakpapier
  • Mixer
  • Eventueel steelpan en keukenmachine

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Zorg ervoor dat de roomboter en MonChou op kamer temperatuur zijn, voordat je begint aan het recept. De slagroom moet koud zijn.

Stap 1: Breek ongeveer 125 gram Oaties in stukjes. Vervolgens maal je ze fijn met een keukenmachine.

Tip: Heb je geen keukenmachine gebruik dan een plasticzakje met een deegroller.

Foto 01

Stap 2: Smelt de boter in een steelpannetje of even in de magnetron tot een dun gesmolten mengsel

Stap 3: Mix de koekkruimels samen met de gesmolten boter voor de koekbodem.

Stap 4: Plaats aan de onderkant van het bakblik een stukje bakpapier, zodat het mengsel niet blijft plakken aan de bodem.

Stap 5: Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk deze lichtjes aan met een lepel.

Foto 03

Stap 7: Zet de koekbodem even in de koelkast tot dat je klaar bent met het room gedeelte.

Stap 6: Weeg 55 gram suiker af en voeg hier vervolgens de MonChou of roomkaas aan toe. Mix deze tot een gladde massa.

Foto 04

Stap 7: Mix 125 ml slagroom stevig met een half zakje klopvast.

Tip: Ik gebruikte klopvast van Dr. Oetker, deze is glutenvrij.

Foto 05

Stap 8: Spatel de slagroom voorzichtige door de MonChou massa.

Tip: Spatel eerst een beetje slagroom door de MonChou massa, zodat de ingrediënten even aan elkaar kunnen wennen.

Stap 9: Haal de bodem uit de koelkast en vervolgens schep je het mengsel op de koekbodem.

Tip: Ga met een natte vinger langs de rand om restjes room weg te halen voor de topping!

Stap 10: Zet vervolgens de taart voor ongeveer een uur in de koelkast om hem op te laten stijven

Foto 06

Stap 11: Na een uur haal je de taart uit de koelkast en verdeel je de aardbeien vlaaifruit over het room. Je hebt ruim aan 1 blikje.

Foto 07

Vervolgens laat je de taart in de koelkast verder opstijven! Hij is het lekkerste de dag erna. De taart is 20 cm Ø en je kunt er ongeveer 6 a 8 stukjes taart uit halen. Wil je een grotere taart maken? Pak dan een 24 cm Ø blik en verdubbel het recept. Dit is ook het orginieel, alleen heb ik hem aangepast naar een kleiner taartje!

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit recept of heb je een andere vraag? Reageer hieronder in de reacties of liever privé? Stuur een mail naar Contact@dailyinception.nl 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

4 thoughts on “Recept | MonChoutaart met glutenvrije Oatiesbodem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge