Blog post

Recept | Glutenvrije roomboter spritzen

8 juli 2016

Het heeft een tijdje geduurd voordat ik een lekker roomboterkoekjes recept glutenvrij gevonden had. Na lang gezocht te hebben naar een geschikt recept heb ik uiteindelijk maar een ‘glutenvol’-recept omgezet naar een glutenvrij recept, met succes! Dit overheerlijke koekje smaakt namelijk bijna hetzelfde als  echte roomboter spritzen! En misschien zelfs lekkerder!

Voor dit recept heb je de volgende benodigdheden nodig!

  • 200 gram Schär Mix C (Kuchen & Kekse)
  • 8 gram bakpoeder
  • 90 gram kristalsuiker
  • 90 gram roomboter
  • 1 ei
  • Vanille extract
  • snufje zout

Extra benodigdheden:

  • Mixer of een keukenmachine
  • Spuitzak met spuitmondje
  • Oven met bakpapier

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn, voordat je begint aan het recept.

Stap 1: Mix de boter met de suiker tot een glad beslag

Stap 2: Zeef de bloem (Schär Mix C) door het beslag en vervolgens ook de bakpoeder

PicMonkey Collage1

Stap 3: Mix de bestanddelen en voeg hieraan een ei toe.

Stap 4: Gebruik ongeveer een theelepeltje vanille-extract in het beslag en voeg er een mespuntje zout aan toe.

Stap 5: Mix de ingrediënten tot een glad, licht plakkerige beslag.

Stap 6:  Vervolgens lepel je het beslag in de spuitzak

PicMonkey Collage2

Stap 7: Plaats bakpapier op de bakplaat. Zorg dat de oven al voorverwarmd is op 180 graden.

Stap 8: Spuit met de spuitzak kleine torentjes op het bakpapier. Zorg ervoor dat er een ruimte van ongeveer 1,5 cm is tussen de koekjes, want het beslag loopt iets uit

Stap 9: Plaats de koekjes vervolgens 20 minuten in de oven op 180 graden.

Stap 10: Na 20 minuten haal je de koekjes uit de oven en laat je ze afkoelen.

De koekjes zijn het lekkerst een dag later! Dan smaken ze bijna als de echte ‘glutenvolle’ roomboter spritzen! Ze kunnen zelfs ingevroren worden om ze langer vers te houden. Ze zijn ontzettend lekker, dus ik raad je aan om ze niet te proberen… Want ze zijn een beetje verslavend..

Daarnaast is dit absoluut geen kneeddeeg en niet geschikt voor het uitsteken van koekjes, daarom gebruik ik een spuitzak om de koekjes wel een sierlijke vorm te geven. De koekjes zijn klaar binnen een uur en je hebt niet extreem veel ingrediënten nodig voor het recept!

Bak jij ook graag koekjes?

3 Comments

  • MC Kleuver

    8 juni 2017 at 12:02

    Ik weet niet of het een goed idee is om mij koekjes te laten bakken. Dat wordt vast een zwarte bedoeling, haha. Maar het ziet er zo lekker uit, jum!

  • Leonie

    8 juli 2016 at 18:39

    Klinkt lekker! Op mijn blog heb ik ook wat glutenvrije (en melkvrije) recepten. Waaronder hele makkelijke robuuste koekjes

  • Anne

    8 juli 2016 at 14:18

    Ik ben hard aan het zoeken naar een koolhydraatarm recept 🙂
    Misschien moet ik het ook gewoon eens gaan proberen om recepten zelf om te schrijven, en maar wat te proberen. Leve zoetstoffen!
    Loop je vaak tegen problemen aan als je zelf recepten anders maakt, of gaat dat doorgaans goed?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Vorige Volgende
%d bloggers liken dit: