Blog post

Glutenvrije Tips | 3x Little Rosies Ontbijtgranen

13 september 2017

Weet je nog dat je als klein kind altijd vrolijke ontbijtgranen wilde van de televisie? Als je glutenvrij eet kun je die van de reclame helaas niet eten. Rosies heeft daarom een speciale ontbijtgranen lijn voor glutenvrije kinderen en voor mij. Want je hoeft natuurlijk geen kind te zijn om te smullen van ontbijtgranen die in een vrolijke verpakking zit! Vandaag test ik drie glutenvrije ontbijtgranen van Rosies glutenvrij.*

Rosies Glutenvrij is een glutenvrij merk met allerlei soorten ontbijtgranen voor de glutenvrije foodie. Een aantal weken geleden kwam er ook al een blog online. Dit waren drie ontbijtmuesli’s van het glutenvrije ontbijtgranenmerk van Rosies Glutenvrij.  De ontbijtgranen die ik vandaag test zijn van de little rosies serie, namelijk de Cinnamon Hoops, de Bio Choco Pops en de Bio Frosted Cornflakes.

Wat ik erg leuk vind van de Little Rosies is dat de verpakking goed gericht is op kinderen. Als kind wil je ook graag producten die er leuk uitzien. Kijk maar eens in het ontbijtgranen vak in de Supermarkt, de verpakking is gericht op kinderen.

Cinnamon Hoops

Deze smaak is het nieuwste lid van de producten van Rosies en natuurlijk ook onderdeel van de Little Rosies. De verpakking is een schattig vosje. De korreltjes deden mij gelijk denken aan Honey loops, waar ik vroeger altijd helemaal weg van was. Natuurlijk smaken deze niet naar honing, maar naar kaneel.

Deze Cinnamon Hoops heb ik gecombineerd met een beetje melk. Ik denk dat het ook erg lekker is met sojamelk of met amandelmelk. De korreltjes zijn van zichzelf wat chruncy, maar worden wel wat zachter in de melk. Ik vond deze smaak wel lekker. Wat ook een erg lekkere combinatie is kwark met appel en rozijnen en een paar van deze Cinnamon Hoops in de ontbijtschaal.

Organic / Bio Choco Pops

Deze granen had ik in het begin van mijn Coeliakie tijdperk eens gekocht bij de Jumbo in Zwijndrecht. Het zijn zacht choco rijst korreltjes en makkelijk de combineren in de ontbijtschaal. Ze smaken lekker naar cacao en dat vind ik erg lekker. Vroeger was ik helemaal weg van ontbijtgranen met chocolade, maar ik at het verder niet zo vaak.

Op de foto heb ik de Choco Pops gecombineerd met kwark en aalbessen. Natuurlijk kun je deze Choco Pops ook in een schaatje met melk of sojamelk opeten. Ik vind het wel lekker, maar ik zou deze zelf niet zo snel kopen. Dit komt vooral omdat mijn voorkeur nu wat meer uitgaat naar muesli’s, dan naar deze Choco ontbijtgranen.

Organic / Bio Frosted Cornflakes

Dit zijn geen gewone cornflakes. Op deze cornflakes zit een gezoet laagje voor alle zoetekauwen van glutenvrij land. Ik ben hier helemaal weg van, maar mijn moeder vind het helemaal niets. Voor de afwisseling vind ik het wel eens lekker, maar ik zou ook dit product niet standaard in huis hebben. Wel vind ik deze erg lekker.

Ik had deze een beetje saai gecombineerd. Mijn ontbijtschaaltje was namelijk alleen gevuld met kwark en deze cornflakes. Het lijkt mij erg lekker om deze ontbijtgranen te combineren met banaan. Ik vind het erg lekker om banaan in mijn kwark te eten.

Welke Little Rosies lijkt jou erg lekker?

 

*Gesponsord

2 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Vorige Volgende
%d bloggers liken dit: