Blog post

Glutenvrije Tips | Hapjes uit de airfryer #3

6 september 2017

Wij gebruiken de airfryer nog regelmatig voor van alles en nog wat. Daarom schrijf ik een blogserie met ideeën, recepten en natuurlijk tips voor in de airfryer. En zoals belooft heb ik vandaag weer drie nieuwe glutenvrije tips voor in de airfryer. Dit keer geen vlees, maar drie verschillende kip hapjes voor in de airfryer.

In deze blog heb ik de kipfrietjes van Kips, Bali Cocktailspiesjes van de Hema en glutenvrije kipnuggets van de Lidl.

Kipfrietjes Naturel – Kips

Bij de laatste blog over de hapjes uit de Airfryer liet ik al eerder een product van Kips zien. Dit is ook weer een lekker hapje voor uit de Airfryer. Dit zijn namelijk dunne kip reepjes, of zoals op de verpakking staat Kip Frietjes. Op met deze kip variant kun je op verschillende manieren eten. Als hapje tussendoor, maar ook erg lekker bij een salade of op een broodje. Het is vooral leuk en lekker. De Kip Frietjes zijn al voorgegaard en dat betekent dat de kip alleen even opgewarmd moeten worden. Ik heb ze 3 minuten op 160°C opgewarmd.

Ik heb deze variant gekocht bij de Albert Heijn, maar de producten van Kips zijn ook te koop bij andere supermarkten. De Kip Frietjes kosten € 2,39. In de verpakking zitten ongeveer 35 kipreepjes en heeft een totaalgewicht van 175 gram.

Bali Cocktailspiesjes – Hema

De Hema heeft ook een assortiment met hapjes. Daar kwam ik deze kip spiesjes tegen. Deze Bali Cocktailspiesjes zijn een beetje pittig van smaak. Ze zijn al voorgegaard en daarom hoeven ze alleen maar even worden opgewarmd in de Airfryer. Ik heb ze even opgewarmd op 160°C in ongeveer 4 minuten. Deze kipspiesjes zijn lekker te eten bij een salade of als snack met een verjaardag.

Deze Bali Cocktailspiesjes heb ik gekocht bij de Hema voor € 2,– per doosje. Er zitten ongeveer 9 spiesjes in een bakje en weegt bij elkaar 90 gram.

GlenFell – Glutenvrije kipnuggets (Lidl)

Ongeveer twee keer per jaar heeft de Lidl een glutenvrije week. Deze kipnuggets zijn erg lekker en als de glutenvrije week er is, slaan wij altijd wel een paar doosjes in. Maar wist je dat deze kipnuggets ook erg lekker zijn in de airfryer. Je bakt de glutenvrije kipnuggets in 10 minuten op 180ºC af in de airfryer.

De kipnuggets zijn alleen tijdens de glutenvrije week van de lidl te verkrijgen. De kipnuggets kosten € 1,99 voor een doosje van 300 gram. Hier zitten ongeveer 15 kipnuggets in van gemiddeld 20 gram.

Tip: Voorheen is mij opgevallen dat de glutenvrije week in begin augustus is en begin februari. Ik heb al eerder een blog geschreven over de producten van de Lidl, deze kun je terug lezen via deze link.

6 Comments

 • Carolien

  6 februari 2018 at 21:33

  Die kipnuggets van de ludl zijn echt mega lekker en voor mij zeker een grote favoriet uit de airfryer! Verder vind ik de loempiatjes van de lidl ook een aanrader!

  1. Daily Inception

   7 februari 2018 at 10:37

   Hihi! Alleen de loempiatjes van de lidl zijn helaas niet glutenvrij? Of wel?

 • Mirjam

  18 september 2017 at 14:53

  Onze frituur is kapot. Ik denk er dus (weer) over om een airfryer te kopen. Maar 1 ding houd mij tegen: Kan hij wel lekkere oliebollen bakken?

  1. Daily Inception

   18 september 2017 at 15:39

   Oeh, oliebollen geen idee? Ander alternatief is een grote pan met olie voor de oliebollen?

 • Iris

  6 september 2017 at 21:55

  Aaah zo lekker allemaal! Ik ben fan van de Airfryer. Helaas heb ik er zelf geen maar als ik bij mijn ouders ben gaat ‘ie bijna dagelijks aan 🙂

 • Annemae

  6 september 2017 at 20:03

  Ziet er lekker uit!
  Annemae onlangs geplaatst…Hotspot | Zaal 4My Profile

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Vorige Volgende
%d bloggers liken dit: