Recept | Kleine MonChou Taartjes met glutenvrije Oreo’s

Vandaag is het mijn dag om een luikje te openen van de glutenvrije adventskalender van #decemberglutenvrij. Tijdens de kerstdagen hebben wij niet veel bijzonders gedaan. De eerste kerstdag heb ik samen met mijn moeder doorgebracht en dit lekkere recept voorbereid. Op tweede kerstdag heb ik rondgelopen in de winkel waar ik online klusjes voor doe. ’s Avonds hebben we met de familie gezellig gegeten en kindercampagne gedronken.

Voor vandaag heb ik een recept klaar staan gemaakt in taartringen! De volgende keer dat ik dit recept wil maken, probeer ik hem een keer in een taartvorm van 12 cm. Ik heb 3 van de 4 taartringen gebruikt, omdat 125 gram glutenvrije Oreo’s niet genoeg was voor 4 ringen. Het recept liever voor 4 taartringen maken? Dan adviseer ik om een extra pak Damhert Rikkies te kopen voor extra bodem. De verhoudingen van de monchou blijft hetzelfde, want dan heeft ieder taartje wat minder MonChou.

Ingrediënten:

  • 125 gram Glutenvrije Oreo’s (Damhert Rikkies)
  • 100 gram MonChou of Roomkaas naturel
  • 55 gram suiker
  • 125/200 ml slagroom
  • 1 zakje klopvast of slagroomversteviger
  • Witte, pure en/of melkchocolade

Extra benodigdheden:

  • Taartringen (die van mij zijn 7,5 ∅)
  • Een vlakke ondergrond (snijplank) met bakpapier
  • Zonnebloemolie
  • Magnetron of steelpannetje
  • Mixer

Zorg ervoor dat de roomboter en de MonChou op kamertemperatuur is. Let op! Wanneer de slagroom op kamertemperatuur is, klopt je deze niet meer goed stevig! 

Stap 1: Breek de oreo’s in stukjes en maal deze fijn met de keukenmachine.

Tip: Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan een stevig plastic zakje en een deegroller om de koek fijn te malen. 

Stap 2: Smelt de helft van de boter (+/- 20 gram) in een pannetje of in de magnetron.

Stap 3: Mix de helft van de koekkruimels samen met de gesmolten bodem.

Stap 4: Verdeel het mengsel over de ringen en druk deze plat.

Stap 5: Plaats de bodems in de koelkast, zodat deze alvast kunnen opstijven.

Tip: Vet de taartringen van tevoren even in met een beetje zonnebloemolie. Zo kun je ze laten gemakkelijk uit de ringen duwen.

Stap 6: Mix de MonChou of de roomkaas samen met ongeveer 55 gram suiker tot een romig mengsel.

Stap 7: Mix vervolgens in een andere kom de slagroom met de Klop-Fix stijf.

Stap 8: Schep beetje bij beetje ongeveer 3/4 van de slagroom bij de MonChou, zodat de ingrediënten aan elkaar kunnen wennen.

Stap 9: Schep de helft van het Monchou mengsel in de taartringen en plaats deze terug in de koelkast.

Stap 10: Snipper met een mesje langs de rand van de chocolade, zodat je hele fijne stukjes chocolade krijg. Ik gebruikte hiervoor witte en pure chocolade.

Stap 11: Roer de chocoladevlokken door het restje MonChou.

Stap 12: Schep het stracciatella mengsel in de taartring en plaats deze vervolgens weer in de koelkast.

Stap 13: Smelt het restje boter en voeg deze bij het restje koekkruimels.

Stap 14: Voeg het koekmengsel bovenop de taartring.

Stap 15: Plaats de ringen in de koelkast tot consumptie.

Tip: Pas op met de boter tijdens het roeren. Beter een beetje boter bij moeten voegen, dan te veel boter in je koekmengsel te hebben.

In totaal had ik er drie gemaakt. ’s Avonds heb ik er samen met mijn moeder één op en de dag na tweede kerstdag heb ik de laatste op. Hij was wel veel lekkerder een dagje later! Wil je meer lezen uit de glutenvrije adventskalender? Klik dan op deze link.

Ik wens iedereen een fijne jaarwisseling! En jullie zien mij weer in het nieuwe jaar!

6 thoughts on “Recept | Kleine MonChou Taartjes met glutenvrije Oreo’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge